RUČAK ZA DANAS: Naučite da spremate ratatuj - stari specijalitet sunčane Provanse

ratatuj-2.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Leto je vreme kada se sprema ratatuj - staro jelo iz Provanse koje miriše na odmor i uživanje.

Potrebno je:

  • 500 grama paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 patlidžan
  • 1 tikvica
  • 1 paradajz isečen na kolutove
  • Peršun, mocarela, začini.

Priprema: Od paradajza i luka napravite sos, nešto slično satarašu. Dobijeni sos stavite na dno vatrostalne činije. Tikvicu, patlidžan i paradajz isecite na kolutove, posolite pa posložite u krug u vatrostalnoj činiji kao na slici.

ratatuj.jpg ratatuj.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Dodajte još sosa od paradajza pa zapecite oko sat vremena u rerni. Zatim, dodajte mocarelu pa zapecite još desetak minuta.

Uživajte!

RUČAK ZA DANAS: Naučite da spremate ratatuj - stari specijalitet sunčane Provanse Izvor: Youtube

Ovaj divni specijalitet može da posluži kao glavno jelo, predjelo ili kao hladno predjelo