Isprobajte
UNIVERZALNI PREMAZ ZA PITU: Ako svaku koru premažete ovim sastavom, dobićete izdašno i meko pecivo koje se lepi za nepce
Kvalitet kora nije bitan, sve dok ih premazujete ovim sastavom
Objavljeno: 26.07.2022. 10:01h
Autor:
Autor:
Ako svaku koru premažete ovim premazom, pre nego stavite fil (bilo sladak, bilo slan) dobićete najmekšu i najizdašniju pitu na svetu:
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 2 šolje mleka
- 1 suvi kvasac
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavvimo je da pre pečenja odstoji sat i po.
Pita će biti bolja i ukusnija.
( Stil )