savršeno testo

NAJMEKŠE I NAJUKUSNIJE KIFLICE NA SVETU: Bolji recept od ovoga nećete naći!

Kiflice su omiljeno pecivo na našem podneblju!

Objavljeno: 19.06.2022. 21:40h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 1,1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 300 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 50 g svežeg kvasca

Za premaz:

  • 1 jaje
  • 1 margarin
  • susam
foto: Shutterstock

Priprema:

  • U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe.
  • U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem.
  • Brašnom zamesite testo.
  • Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe.
  • Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm.
  • Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice.
  • 50 g od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice.
  • Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.
  • Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom.
  • Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli.
  • Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.