IDEALAN LETNJI OBROK
RUČAK ZA DANAS: Pohovane paprike sa kačkavaljem i tikvice! (RECEPT)
Ukusnije letnje jelo ne postoji
Autor:
Za pohovane paprike, potrebno je:
- 10 pečenih paprika
- 200 g kačkavalja
- po ukusu so
- biber
- suvi biljni začin
- 2 jajeta
- 100 g mekog brašna
- 100 g prezli
Priprema:
1. Kačkavalj iseći na tanke šnite, dužine paprike. Pečenu papriku očistiti od peteljki i semena. Svaku papriku posoliti, začiniti začinom i biberom. Šnite kačkavalja staviti u svaku papriku.
2. Svaku papriku uvaljati u brašno, jaja i prezle.
3. Pržiti paprike u dubokom vrelom ulju. Gotove paprike staviti na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Za pohovane tikvice biće vam potrebni sledeći sastojci:
- tikvica
- 2-3 jaja
- Oštro brašno
- malo soli
- ulje za prženje
Priprema:
1. Pripremiti jednu mladu tikvicu, srednje veličine.
2. Oguliti je i iseći na tanke kolutove ili listove.
3. U posebnoj posudici umutiti 2-3 cela jajeta , dodati prstohvat soli i dve supene kašike brašna. Dobro umutiti da se dobije ujednačena smesa, ređa nego za palačinke.
4. U tiganju zagrejati malo ulja.
5. Umakati tikvice u smesu od jaja i pržiti na vrelom ulju s obe strane dok blago ne porumene.
Možete staviti na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
Da bi obrok bio još lepši, možete ispeći i mlade krompiriće. Najlepši recept za pripremu, pronađite OVDE:
Bacite oko i na naše druge predloge za ukusan ručak: