Naš predlog

RUČAK ZA DANAS: Prženija vlaških Roma! PREUKUSNO!

Ovo je pravo gurmansko jelo

Objavljeno: 08.06.2022. 08:23h
Autor:
Prženija vlaških RomaR, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Sastojci:

  • 500 grama pilećeg mesa
  • 250-300 grama mesnate slanine
  • 500-600 grama crnog luka
  • 10 paprika
  • 5-6 ljutih papričica
  • 2kg paradajza ili 800gr paradaj sos
  • Beli luk po vašem ukusu 1-2 glavice
  • So, ulje.

Pripreme: Pileće meso isecite na štapiće, kao i slaninu. Prepržite meso malo na ulju. Pokupite ga da se ocedi. U tu masnoću propržiti paprike, pa ih sklonite na poseban tanjir. U ulje dodajte grubo sečen luk i ostavite ga da se kristalizuje. Dodajte luku paradajz sos, a potom i paprike. Zatim meso i slaninu. Dodajte dosta belog luka. Malo posolite i stavite biber.

Ostavite da se krčka do 10 minuta na tihoj temperaturi.