laka priprema, ukus fantastičan

TORTA OD MLEVENOG KEKSA I MAKA I ČOKOLADE: Slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, svi će vam tražiti recept!

Spojte meleveni keks, mak, čokoladu i dobićete poslasticu savršenog ukusa!

Objavljeno: 18.03.2022. 14:31h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Praktična žena

Možda vam deluje kao neobičan spoj, ali ukus je fantastičan. Osim toga, potrebno vam je svega 20 - ak minuta da napravite ovaj slatkiš. Posebno oni koji vole mak, moraju da je probaju!

Potrebni sastojci:

  • 600 ml mleka
  • 200g mlevenog maka
  • 400g mlevenog keksa
  • 150g putera
  • 170g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 kašike griza

Glazura:

  • 200g slatke pavlake
  • 200g crne / bele čokolade
foto: Printscreen Youtube / Praktična žena

Priprema:

U šerpu sipajte namirnice ovim redosledom - mleko, mak, šećer, vanil šećer, griz i povremeno mešajte, dok se smesa ne zgusne. Potop dodajte puter i kuvajte, dok se potpuno ne rastopi. U tu smesu sipajte mleveni keks i sjedinite tako da dobijete homogenu masu.

Tako napravljen fil stavite u kalup prečnika 22 cm i potom prelite glazurom. Pomešajte slatku pavlaku i mlečnu čokoladu, zagrevati i mešati, dok se ne sjedine.

Zatim preliti tortu i ostaviti je da hladi u frižideru oko 3 sata.