JELO KOJE OSVAJA SVA ČULA

STARI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Jagnjetina u mleku je delikates koji ne smete da propustite NIPOŠTO!(RECEPT)

Predstavljamo stare kulinarske recepte iz Srbije, u želji da ih približimo "modernim" domaćicama.

Objavljeno: 15.03.2022. 20:40h
Autor:
Foto: Shutterstock

Ovo jelo je odavno postaklo tradicionalno i služi se u svim boljim restoranima domaće kuhinja. A vi ga možete pripremiti kod kuće, uz originalni recept koji vam donosimo.

Potrebno je:

  • 2 kg jagnjetine, plećka-rebra
  • 6-7 šargarepa
  • 600 g krompira
  • 5-6 čena belog luka
  • 1/2 peršuna
  • 1 l mleka
  • biber
  • so
  • začinsko bilje ili začini po želji

Priprema:

Meso iseći na manje komade, pa poređati u dublju šerpu.

Dodati očišćen beli luk, biljne začine, biber, šargarepu iseći na dugačke trake pa i nju dodati u šerpu.

Sve to preliti mlekom i kuvati na tihoj vatri 60 minuta. Obavezno paziti da meleko neiskipi. Dok čekate da se sve to prokuva krompir iseći na veće komade.

Krompir staviti u tepsiju malo ga nauljiti i začiniti.

Kad je kuvanje gotovo preliti krompir i staviti aluminijumsku foliju pa staviti u rernu na 220 stepeni da se zapeče.

na kraju skinuti foliju da jelo dobije lepu hrskavu koricu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)