PREUKUSNO
MEKANO I VAZDUŠASTO TESTO PUNJENO KREMASTIM FILOM: Starinski recept za buhtle sa kojim nema greške!
Baš ovakve su pravile naše bake
Autor:
Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 8 g praška za pecivo
- 500 g brašna
- prstohvat soli
- tamna čokolada
Priprema:
U zagrejano mleko dodajte suvi kvasac i razmutite da se skroz otopi. U činiji pomešajte jedno celo jaje, šećer, prašak za pecivo i ulje i sve dobro zamutite. Lagano dodajte kvasac i sve mešajte da se lepo sjedini. Postepeno dodajte brašno i zamesite testo. Malo premesite rukama da bude glatko, potom pokrijte i čekajte da nadođe, nekih sat vremena. Testo treba da bude vazdušasto. Malo ga ponovo premesite. Podelite u 10 jednakih delova i u svaku unutra ubacite kockicu ili dve čokolade i zatvorite na dnu. Ređajte u tepsiju koju ste malo posuli brašnom. Pre pečenja ih premažite žumancetom. Pokrijte ih krpom da "odmore" 20 minuta. Stavite ih u prethodnu zagrejanu rernu i pecite na 180 C nekih 25 minuta do pola sata.
Ceo proces pripreme pogledajte u videu ispod:
Prijatno!