PRAZNIKA ZA NEPCA

POST NE MORA DA BUDE MUČENJE, OVO JE DOKAZ: Kremasta, posna torta sa bananama će vam izmamiti uzdahe! (RECEPT)

Ova jednostavna i brza torta koja se ne peče pravi je izbor za praznike

Objavljeno: 02.01.2022. 21:58h 22:00h
Autor:
Foto: Thinkstock

Vreme posta jeste vreme odricanja od velikog broja namirnica, a to uključuje je najveći broj naših omiljenih kolača. E, pa taj problem smo uspeli da rešimo za vas! Donosimo vam recept za omiljnu tortu svih generacija - kremastu toru sa bananama, koja je posna, uz to ne peče i priprema se superlako!

Sastojci:

  • 300 gr mlevenog posnog keksa
  • 1 l gaziranig soka od pomorandže
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 100 gr posne čokolade
  • 1 1/2 posni margarin
  • 3 kesice posnog šlaga
  • 5 kašika šećera
  • 5 većih banana
  • sok od jedne pomorandže
  • 250 ml kisele vode
  • 3 kašike šećera u prahu

Priprema:

Keks stavite u dublju posudu, pa mu dodajte sok od jedne ceđene pomorandže i pola rastopljenog margarina. Od mase uzmite jednu trećinu, pa u nju dodajte rastopljenu posnu čokoladu. U okrugli kalup kome se skidaju stranice stavite prvo masu samo sa keksom i rastanjite, a preko nje nanesite masu sa čokoladom i ostavite da se stegne.

Gazirani sok stavite u dublju šerpu neka provri, pa u to dodajte šećer i rastvoren puding. Smanjite temperaturu i skuvajte puding stalno mešajući da se ne naprave grudvice. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi.

Umutite margarin mikserom i dodajte filu od pudinga kada se ohladi. Na koru od kesa bogato nanesite fil, a preko fila nasecite banane. Neke domaćice praktikuju da iseku bananu na kolutove, ali će lepše će izgledati ako ovo voće sečete po dužini.

Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi, pa je izvadite i skinite stranice kalupa. Umutite šlag sa kiselom vodom i tri kašike šećera u prahu. Tortu premažite šlagom i po želju pospite kakaom.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)