BOŽANSKI DESERT

MOKRA TORTA OD PALENTE JE UKUS KOJI ĆETE PAMTITI: Sočniju poslasticu niste probali!(RECEPT)

Zlatno žuta torta koja će vas oduševiti aromom i ukusom.

Objavljeno: 08.01.2022. 19:13h
Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 1 šolja palente

– ½ šolje brašna

– ½ šolje jogurta

– ½ šolje mlevenih badema

– ¼ šolje smeđeg šećera

– ¼ šje maslinovog ulja

– 1 kašičica praška za pecivo

– ½ kašičice sode bikarbone

– 1 jaje – ½ narandže korica

Preliv:

– ½ šolje soka od pomorandže

– ½ šolje šećera

Način pripreme:

Palentu pomešajte sa bademima, šećerom, brašnom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte koricu narandže pa umešajate jogurt, jaje i maslinovo ulje. Dobro promešajte, pa sipajte u namašćen i pobrašnjen kalup.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.

U šerpicu sipajte sok od pomorandže i šećer pa pustite da provri i mešajte dok se šećer ne otopi.

Kuvajte dok se malo ne zgusne, pa prelijte preko blago ohlađenog kolača.

Kolač možete poslužiti sa šlagom ili bez, prema ukusu.

(Stil.kurir.rs)