KADA SLEDEĆI PUT KAŽETE DA IZGLEDAJU BRUTALNO I KAO DA IMAJU 30, SETITE SE OVIH SLIKA: Zvezde bez filtera i fotošopa!

Nije sasvim jasno da li one stvarno misle da ovim fotkama mogu da nas zadive, i da li mi zaista treba da poverujemo da one u realnosti tako izgledaju?!

Objavljeno: 08.11.2021. 17:29h 22:19h
Autor:
Foto: Profimedia

Društvene mreže nas polako ali sigurno truju i uništavaju. Uništavaju naše samopuzdanje, prikazujući nam iskrivljen i lažan pogled na stvari, mesta i ljude, a ta distorzija zvana filter, fotošop ili facetune, zapravo je jedna velika šarena laž, osmišljena da oni koji to sebi mogu da priušte izgledaju bolje i lepše i od nas "smrtnika".

Naravno, i da se pohvale svojim "mladalačkim izgledom", koji se ni u prolazu nije sreo sa realnošću.

Objektivno gledano, nikome ne bi trebalo da smeta što Madona, Donatela Versaće ili Lepa Brena, kao i na stotine drugih zvezda, starleta i javnih ličnosti pegla svoje slike do neprepoznatljivosti, osim svima nama, običnim ljudima - roditeljima neke dece , sestrama nekih devojaka, drugaricama, ženama sa "manama"…koje to gledaju i kasnije u tišini pate što njihov ten nije ni izbliza lep, njihiva kosa ni izbliza sjajna i bujna, njihovi zubi ni izbliza beli i ravni, njihove trepavice ni izbliza duge i bujne, njihov nos ni izbliza prćast i savršenog oblika, njihove konture luca ni izbliza determinisane…i mogla bih ovako u nedogled.

A dok to dete/devojka pati jer nije lepa kao Madona, Severina ili Kajli Džener majstori svog zanata prave novu apdejtovanu verziju fotošopa- najvećeg lažova Interneta - kako bi neke naredne fotke izgledale jos impozantnije i savršenije, ako je to uopšte i moguće.

Da budemo načisto, ovde nije reč o Madoni, Breni, Kalji... lično, niti je ovo bilo kakav atak na njih. Njihove slike poslužile su mnogo puta kao eklatantan primer onoga što nam se servira danonoćno sa društvenih mreža - nedostižni ideal, nad kojim možemo da sedimo i plačemo, ukoliko smo mladi i nesigurni u sebe, što je obično slučaj u adolescentskim godinama, a često i kasnije kod mnogih žena.

E, pa ako treba da sedimo i da plačemo zbog svog izgleda, hajde da to bar radimo s razlogom - sedimo i plačimo nad izgledom Adriane Lime, Tejlir Svift, Rouzi Hantington, Rijane, Šeron Stoun, Odri Hepbern, Sofije Loren...Žena koje svoje lice nisu dovele do neprepoznatljivosti i koje svoje godine i izgled, ma kakav bio, nose dostojanstveno i sa ponosom.

Da kad već plačemo što nemamo nešto što drugi imaju, u ovom slučaju lepotu, da se barem naše suze ne slivaju u džepove onih koji im "pomažu" da nas obmanjuju svojom lažnom mladošču, savršenim crtama lica i ispeglanim izgledima, ali onako brutalno i bez imalo mere i kriterijuma.

Osvestite se, život nije Instagram, a facetune kosta 2,5 dolara mesečno. Recite to i svojoj deci. Ponovite im koliko god puta je potrebno, da bi shvatila da to što vide nije stvarna osoba, to je zamišljena i nepostojeća figura, stvorena veštački za 2,5 dolara mesečno. Tako da Kalji ili Madoni, kao i nijednoj drugoj zvezdi koja ga koristi na ovaj način ne služi na hvalu, vec na podsmeh. Bar ne ako imate trun zdravog razuma i mrvicu ličnog integriteta.

Pitam se samo, zapitaju li se ponekad sve te zvezde, da li im mi stvarno verujemo kad nam gurnu pod nos ovakve slike?

(Stil.kurir.rs)