DELIKATES
OVO JE OMILJENI SLATKIŠ ANĐELINE DŽOLI, A POSTAĆE I VAŠ: Kruške u crvenom vinu su poslastica koja se pamti!(RECEPT)
"Pijane kruške" su omiljeni desert holivudske dive...
Autor:
Holivudska zvezda Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, pa je pre nekoliko godina lansirala "rose" sa etiketom svog podruma u zamku "Miraval". Sa vinom, ali crvenim, pravi i omiljeni desert, koji bismo mogli da nazovemo "pijane kruške". Šalu na stranu, ovu osvežavajuću poslasticu lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao ‒ diva.
Sastojci za 4 osobe:
- 8 krušaka
- smeđi šećer
- zvezdasti anis
- cimet
- limun
- slatko crveno vino
- sladoled ili krem za kompletiranje
Priprema:
Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.
Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.
Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.
Poslužite kruške uz sladoled ili krem.