zdravstvene blagodeti
3 RAZLOGA ZAŠTO SVAKA ŽENA POSLE 40. TREBA DA JEDE SMOKVE: Neverovatno otkriće japanskih naučnika!
Japanski naučnici su dokazali da glavni sastojak smokve - benzaldehid, doprinosi smanjenju tumora kod ljudi.
Autor:
Osim što su antikancerogene, smokve dokazano je povoljno delovanje smokava na nivo holesterola u krvi.
Biljni steroli poput stigmasterola i lanosterola, koje sadrže smokve, vežu se na molekule holesterola u crevima i tako ometaju njegovu apsorpciju.
Omega 3 i 6 je važna za zdravlje kardiovaskularnih organa Omega 3 i omega 6, kojim smokve obiluju, su veoma važne za zdravlje kardiovaskularnih organa. Smokve su dobar izvor kalijuma, minerala koji reguliše krvni pritisak.
Zbog količine šećera koji sadrži smokva, dijabetičarima se preporučuje oprez prilikom njenog korišćenja. Ipak, ukoliko se koriste umereno, može doći do smanjenja potrebe za količinom insulina kod dijabetičara.