Pažnja, pažnja

TABULE, LIBANSKA OBROK SALATA: Ovaj recept morate da zapišete, jer zdraviji ručak ne postoji!

Salata Tabule je veoma popularna u Libanu, jer spada u njihova nacionalna jela. Ljudi širom sveta je obožavaju jer je zdrav obrok koji se brzo sprema

Objavljeno: 09.08.2021. 13:46h
Autor:
Foto: Profimedia

Potrebno je:

  • 200 grama bulgura (ali može i klijala pšenica il dobro kuvan pšenica, ovas - šta više volite)
  • 150 grama zelenih maslina bez koštice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 2 veće veze svežeg peršuna
  • 2 zrela paradajza
  • prstohvat seckane sveže nane
  • so i biber
  • sok od 1 limuna.
  • 1 glavica sitno seckanog luka.

Priprema: Bulgur skuvajte (ako koristite klijalu pšenicu, smao je operite i procedite). Peršun iseckajte što sitnije možete. Iseckajte paradajz, luk, masline i nanu. Sve izmešajte dodajte sok od limuna, maslinovo ulje i začine.

Ovu salatu možete jesti uz sir, kao samostalno jelo. Mada se u Libanu najviše koristi kao prilog mesu ili ribi. Služi se u malim listovima zelene salate i stavlja se direktno na tanjir uz komad mesa. Na vama je da izaberete način konzumiranja.