NEVEROVATNO UKUSNO

HAJDUČKA TEPSIJA: Tradicionalno jelo iz srca Hercegovine, samo za prave gurmane! (RECEPT)

Ovom jelu je nemoguće odoleti

Objavljeno: 16.07.2021. 20:25h 20:54h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1kg teletine (ili jagnjetine)
  • 1kg crnog luka
  • 2 zelene paprike
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • beli luk
  • 250ml belog vina
  • šoljica vode
  • 2 kašike ulja
  • biber i so

Priprema:

Operite meso, prosušite ga krpom, posolite i u njega dodajte beli luk. Tako napunjeno meso stavite u glineni sud i prekrijte ga lukom. Papriku iseckajte na listiće, pa je, u posebnoj činiji izmešajte sa peršunom, biberom i vinom, a zatim tu smesu posolite po ukusu. U ovo dodajte i šoljicu vode i ulja. Ovim rastvorom prelijte meso, prekrijte ga poklopcem i stavite ga u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni celzijusa i peći minimum 1 sat i 15 minuta. Za to vreme nikako nemojte podizati lonac od tepsije.