isprobajte
BEČKA ŠTRUDLA SA TREŠNJAMA, JOGURTOM I GRIZOM: Savršeno sočna i jednostavna za pripremu! (RECEPT)
Desert koji se priprema paralelno s ručkom! Proverite ovaj jednostavan recept za ukusnu i sočnu štrudlu s trešnjama, jogurtom i grizom!
Objavljeno: 05.07.2021. 15:30h
Autor:
Autor:
Sastojci za nadjev od jogurta i griza:
- 3 jaja
- 400 g jogurta (2 čaše)
- 1 čaša šećera
- 2 vanilin šećer
- 1 i po čaše griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša ulja
Premaz:
- 200 g jogurta (1 čaša)
- 1 vanilin šećer
Ostalo:
- 500 g kora za savijače (10 kom)
- 900 g trešanja bez koštica
Priprema:
- Jaja izmutite sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jogurt i ulje.
- Zatim dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte tako da dobijete glatku smesu bez grudica.
- Pripremljenu smesu ostavite sat vremena u frižideru da se malo stegne.
- Dve kore za savijače stavite na radnu površinu, premažite ih sa malo nadeva od jogurta i griza, posipajte s trešnjama pa lepo umotajte.
- Isti postupak je i sa ostakom kora, tako da ukupno dobijete pet štrudla.
- Štrudle poređajte jednu do druge u lim za pečenje koji ste prethodno malo nauljili.
- Štrudlu premažite jogurtom i posipajte vanilin šećerom pa pecite cca 20-25 minuta na temperaturi od 170 Celzijusa, dok ne dobije lepu zlatno smeđu boju.
Štrudlu s trešnjama poslužite vruću ili ohlađenu, kako volite!
( Stil/Slatkisvijet.com )