BRZO I UKUSNO
KREMASTA PASTA SA PILETINOM: Idealan letnji ručak spreman za pola sata! (RECEPT)
Piletina i pasta - kombinacija koja obećava
Objavljeno: 01.07.2021. 15:01h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 1 pileća prsa
- 300 g čeri paradajza
- 200 g feta sira
- 2 čena belog luka
- majčina dušica ili origano
- biljno ulje, so
- 300 g testenine
Priprema:
U vatrostalnu posudu izručite sav paradajz, prelijte ga uljem, posolite i pobiberite.
Na sredinu stavite komad feta sira, a sa jedne i druge strane po parče piletine. Stavite u posudu i dve grančice svežeg origana ili majčine dušice i dva čena belog luka. Popiberite i prelijte sa još malo ulja.
Stavite da se peče u rerni na 200 stapeni, 35 minuta.
Za to vreme skuvajte pastu.
Izvadite posudu iz rerne i iz nje uklonite meso, origano i beli luk, kako biste u nju sipali testeninu i dobro promešali u socu, siru i paradajzu. Mešajte dok se testenina sva ne obloži.
Piletinu kidajte na sitne trakice viljuškom i ubacite je u testeninu. Ponovo dobro promešajte.
Prijatno!
( Stil/Novosti.rs )