ovo nikada niste probali!

TORTA OD KAMILICE I POMORANDŽE: Najukusniji uskršnji dezert koji se pravi za čas! (RECEPT)

profimedia0335031331.jpg
Foto: Profimedia

Sastojci za tortu

  • 2 ½ šolje mleka
  • 8 kesica čaja od kamilice
  • 4 ½ šolje brašna
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • ¾ kašičice soli
  • 1 ½ šolja putera (na sobnoj temperaturi)
  • 2 ¼ šolje žutog šećera
  • 5 jaja (na sobnoj temperaturi)
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • sok i izrendana kora jedne pomorandže

Sastojci za fil

  • 2 šolje putera (na sobnoj temperaturi)
  • 900 g šećera u prahu
  • 3 kašike soka od pomorandže
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • ¼ kašičice soli

Bogata torta lagane teksture i ukusa zagarantovano će osvojiti sve one prisutne za stolom.