Fenomenalno

OVAKO FRANCUZI SPREMAJU RUČAK NA BRZAKA: Jelo koje otvara sva čula! (RECEPT)

Ručak kao stvoren za uživanje natenane

Objavljeno: 15.04.2021. 16:23h 16:27h
Autor:
Foto: Igy the cook

Sastojci:

  • 1 luk
  • 200 grama pečuraka
  • veza peršuna
  • 400 grama piletine
  • So i biber
  • Maslinovo ulje
  • 30 grama kikirikija
  • 100 ml belo vino
  • Timijan
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1/2 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika dižon ili senfa
  • 3 čeri paradajza

Priprema: Posolite piletinu, pobiberite i uvaljajte u maslinovo ulje. Pržite dok ne dobije zlatno žutu boju. Odložite meso. Izdinstajte luk, pa pečurke. Poklopite da puste sok. Posolite, pobiberite, dodajte mrvljeni kikiriki.

Dodajte belo vino, beli luk u prahu, i timijan. Stavite pavlaku za kuvanje, dižon senf i peršun. Dinstajte dok se sastojci ne sjedine. Vratite meso i dodajte čeri paradajz.