probajte
HLEB SA ČVARCIMA: Starinski recept koji treba probati i sačuvati!
Francuska salata, tvrdo kuvana jaja, šunka i mladi luk još su ukusniji uz mirise toplog domaćeg hleba...
Objavljeno: 31.03.2021. 12:49h
Autor:
Autor:
Za još više arome ili boje suvim sastojcima dodajte i koju kašičicu kurkume i slatke mlevene paprike koja će se savršeno slagati s čvarcima.
Sastojci za hleb s čvarcima:
- 400 g glatkog brašna
- 100 g oštrog brašna
- 1 dl mleka
- kašičica šećera
- keica suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 2 kašike jogurta
- 6 kašičica masti
- 60 g mlevenih čvaraka
- 2 dl vode
Priprema: 1. U mlako mleko sa šećerom dodajte kvasac i ostavite na toplom da nabubri. 2. Pomešajte sve sastojke s aktiviranim kvascem, pa zamesite glatko testo. 3. Dobro umesite i ostavite oko sat i po na toplom. 4. Izmesite testo, oblikujte hleb i pecite oko 50 minuta na 180 C.
Prijatno!
( Stil / punkufer.hr )