EMOTIVNO

KAKO JE VLASTA SA SA OČIMA PUNIM SUZA U EMISIJI PRIČAO O GLOGOVCU: Lepi Glogi, mogu li da ga pomilujem? (VIDEO)

Smrt Vlaste Velisavljevića pogodila je celu Srbiju, a fanovi se na društvenim mrežama sada prisećaju uloga i najemotivnijih trenutaka, ali i načina na koji je govorio o pokojnom Glogovcu

Objavljeno: 25.03.2021. 09:14h 09:21h
Autor:
Foto: PrintscreenTVPrva

Velikan srpskog glumišta Vlastimir Vlasta Velisavljević koji je juče preminuo u 95. goidini od posledica korona virusa je tokom svoje bogate karijere sarađivao sa mnogim glumcima.

Međutim, Vlasta je bio posebno vezan za legendarnog Nebojšu Glogovca, koji je preminuo 9. februara 2018. godine.

Svoju privrženost prema Glogovcu pokazao je i tokom jednog gostovanja u jutarnjem programu na TV Prva.

Naime, Vlasta se prisećao svoje mladosti, prijatelja i uloga, a kada su mu prikazane različite fotografije koje je komentarisao, među njima je bila i zajednička fotografija sa Nebojšom Glogovcem, dok su zajedno na sceni igrali u predstavi "Hamlet".

U studiju je tada zavladao muk, a voditeljka Marija Savić Stamenić rekla je da čovek može samo da zanemi pored ove fotografije.

"Lepi Glogi, mogu li da ga pomilujem?", upitao je Vlasta, pružajući ruku ka monitoru.

Vlasta je takođe tokom ovog gostovanja rekao da Glogovac nedostaje i bajkerima, jer je stalno vozio motor. Iskazao je i razočaranje jer njegov dragi prijatelj nije dobio svoju ulicu u Pančevu.

Vlasta i Nebojša prvi put su se sreli u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Lažni car Šćepan mali", a igrali su zajedno i u predstavi "Hamlet". Kada je opaka bolest presudila Glogovcu, Vlasta je teško i kroz suze govorio o svom voljenom kolegi.

Vlasta i Nebojša bili su članovi Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a iz ove kulturne ustanove oprostili su se od Velisavljevića njihovom zajedničkom fotografijom.