PROBAJTE JE!

RAPSODIJA UKUSA koja se PAMTI: Piletina u sosu od kefira i kurkume je čisto REMEK DELO!(RECEPT)

Ovako sočnu piletinu skoro niste probali.

Objavljeno: 23.02.2021. 19:09h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • belo meso 300 g
  • kefir 200 ml
  • senf 2 kašičice
  • kurkuma 1 kašičica
  • so pola kašičice
  • biber prstohvat
  • peršun 1 veza
  • korijander

Kako pripremiti:

Pileći file narežite na kockice i pecite pet minuta na tiganju bez dodavanja masnoće. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena. Piletinu zatim zalijte kefirom, dodajte senf, so, biber, kurkumu i izmrvljene semenke korijandra, promešajte i dinstajte na umerenoj vatri dok sva tečnost ne uvri, oko pet minuta. Pred sam kraj dinstanja jelo pospite naseckanim peršunom. Poslužite toplo uz bareni pirinač i salatu po želji.

(Stil.kurir.rs/Superrecepti)