probajte
PASTA KARBONARA po receptu Gordona Remzija: NAJKREMASTIJA koju ćete probati, spremna za samo 10 minuta! (RECEPT, VIDEO)
Čuveni kuvar Gordon Remzi je otkrio recept za pastu karbonaru i pokazao proces pripreme koji traje samo 10 minuta
Objavljeno: 10.02.2021. 12:44h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- slanina ili pančeta
- špagete
- 2 žumanceta
- 2 pečurke
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta paprika
- malo smrznutog graška
- 180 g kisele pavlake
- parmezan
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema:
- Ubacite špagete u proključalu vodu.
- Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i ubacite iseckanu slaninu na kockice, a zatim je pobiberite.
- Iseckajte beli luk na listiće i dodajte slanini, a dodajte i pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška.
- U posudi u kojoj ste izdvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku.
- Sve to sjedinite i dodajte malo vode i ponovo promešajte.
- Uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima.
- Kada špagete budu kuvane, procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima.
- Sve to dobro izmešajte, dodajte smesu sa žumancima, pa ponovo promešajte.
- Kratko kuvajte i špagete su gotove.
( Stil/Objektiv.rs )