Bolje od kupovnih
3 recepta za domaće posne paštete: Najukusniji namazi za svaki dan!
Njihov ukus će vas kupiti na prvi zalogaj
Autor:
Ko kaže da u postu ne možete da jedete ukusnu hranu?
Predlažemo da probate domaće paštete koje će vam svojim ukusom ovaj post sigurno učiniti lepšim i lakšim!
1. Pašteta od povrća i senfa (posno na vodi)
Sastojci: 300 g krompira, 100 g šargarepe, 50 g paškanata, manja glavica crnog luka, 50 g blanširanog kikirikija, kašika senfa, dva mala čena belog luka, malo soli, začini po ukusu.
Priprema: Povrće skuvati u vodi. Očistiti i oprati crni luk, pa ga celog prokuvati. Sve zajedno umutiti mikserom, pa dodati kašiku senfa, samleven kikiriki i sitno iseckan beli luk. Posoliti po ukusu, po želji dodati vegetu, biber, čili... Dobro izmešati da se sve sjedini i ostaviti da se ohladi.
2. Posna pašteta od semenki i povrća
Sastojci: 100 g semenki suncokreta, 40 g mlevenih semenki susama, 75 g sveže šargarepe, 15 g ljubičastog luka, 1 čen belog luka, 2 kašike jabukovog sirćeta, 1 kašika soka od limuna, 3 kašike maslinovog ulja, so po ukusu.
Priprema: Potopite suncokret da stoji u vodi 8 sati. Ocedite semenke i stavite ih u secka sa svim ostalim sastojcima osim susama, pa izmiksajte tako da dobijete glatku smesu. Dodajte ulje, ako je previše suvo dodajte još malo. Na kraju dodajte mlevene semenke susama i miksajte 1 minut. Paštetu čuvajte u staklenoj posudi poklopljenu najduže 5 dana.
3. Posna pašteta od kikirikija
Sastojci: 3 krompira, 3 šargarepe, 250 g pečenog kikirikija, 2 čena belog luka, 1 kašičica senfa, so i biber po ukusu.
Priprema: Krompir i šargarepu skuvati i ispasirati, pa dodati samleven kikiriki. Dodati ostale začine i sve dobro izmešati. Po želji možete dodati i malo rendanih kiselih krastavčića.