UKUSNO I LAKO ZA PRIPREMU

Lenja pita od bundeve: Neprevaziđena jesenja poslastica! (RECEPT)

Pravi dezert za hladne dane

Objavljeno: 09.11.2020. 13:24h 13:27h
Autor:
Foto: Shuterstock

Sastojci za koru:

  • 3 jaja
  • 1 dl mleka
  • Šolja belog brašna
  • Šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 6 kašika ulja

Sastojci za fil:

  • 300 gr bundeve
  • Šolja griza

Priprema:

Sve sastojke umutiti, pa polovinu smese ulijte na podmazan pleh. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite oko 5 minuta, a nakon toga izvadite pleh iz rerne, prelijte filom od bundeve, pa preko fila i ostatkom smese za koru.

Vratite pleh u rernu i pecite još oko 25-30 minuta na 180 stepeni.

Priprema fila:

U blender ubacite sitno seckane kocke bundeve, šolju griza i šećer, ukoliko želite, i dobro izmiksajte.

Ukoliko volite kolače koji se jednostavno pripremaju, ovaj je baš za vas. Prijatno!