Otkrivamo vam pet najkorisnijih:
Cvekla
Sa cveklom ste se verovatno upoznali još u detinjstvu, kada ste je gledali sa prezirom, bilo da se nalazila u čorbi ili salati. Međutim, sada ćete je verovatno obožavati, jer sadrži vitamine C, B, PP i E, kao i veliku količinu gvožđa, magnezijuma, fosfora i drugih elemenata u tragovima. Cveklu možete ukiseliti, pržiti, dodati salatama ili uneti u formi ceđenog soka.
Brusnica
Mnogi ljudi vole brusnicu upravo zbog kiselog ukusa, ali malo ljudi zna da se ova bobica može održavati svežom duže od godinu dana - ako je stavite u vodu u zatvorenoj posudi. Od nje možete da pravite i voćne napitke, kuvate soseve za jela i tako dalje.
Tokom jeseni, našem telu su posebno potrebni vitamini za održavanje imuniteta, zdrave kože, kose i noktiju. Tokom leta, daleko nam je lakše da pronađemo sezonske proizvode bogate neophodnim vitaminima, dok je tokom hladnijeg perioda godine ta misija daleko komplikovanija.