Divno
7 recepata za krem čorbice: Okrepite telo, zagrejte dušu!
Najbolja stvar kod krem čorbica je što su veoma brzo gotove i za pripremu vam ne treba večnost
Autor:
Krem čorba do paradajza
Potrebno: 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 šargarepe, 2 krompira, 500 ml soka od paradajza, malo vode, so i biber, svež peršun, mala kašičica šećera.
Priprema: Na malo ulja prodinstajte luk i šargarepu, a zatim dodajte krompir i malo vode. Pustite sve da se lepo skuva, a nakon 20ak minuta štapnim mikserom sameljite smesu. Dodajte so i biber, ali i sok od paradajza, pa ostavite da provri. Dodajte kašičicu šećera, i svež peršun, sitno iseckan. Pustite da provri još malo i isključite. Poslužite sa kašikom kisele pavlake i kockicama suvog hleba.
Krem čorba od tikvica
Potrebno: 2 tikvice, 3 krompira, so, biber, voda i mleko, veza sveže mirođije.
Priprema: Tikvice i krompir očistite i skuvajte. Skuvano izmiksajte pa dodajte mleko i začine. Kuvajte dok mleko provri pa dodajte i svežu mirođiju, što sitnije seckanu i ostavite da još malo vri. Sklonite sa ringle i služite sa kašikom kisele pavlake.
Krem čorba od karfiola
Potrebno je: 1 glavica karfiola, 1 praziluk, 2 čena belog luka, 1 kašičica kurkume, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, mleko.
Priprema: Na malo ulja praziluk propržite i beli luk, pa dodajte karfiol. Nalijte mleko i pustite da se sve skuva. Štapnim mikesrom sve izmiksajte, dodajte začine. Kuvajte još 5 minuta i sklonite sa ringle.
Krem čorba od koprive (a može i blitva)
Potrebno: 1 glavica luka, 2 čena belog luka, vrhovi koprive ili blitva po želji (mi stavimo 2 veze blitve, ili 20ak vrhova koprive), 2 šake pirinča.
Priprema: Luk i beli luk propržite na ulju. Dodajte svežu blitvu ili svežu koprivu i malo prodinstajte. Dodajte vodu i začine pa ostavite da se sve skuva. Smiksajte sve štapnim mikserom. U čorbu koja vri, dodajte 2 šake opranog pirinča pa ostavite da se skuva još 10 minuta.
Pileća krem čorba
Potrebno je: 2 pileća bataka sa karabatakom, 1 glavica luka, 2čena belog luka, 1 šargarepa, 1 paškanat. Malo ulja i soli, kao i bibera. Mleko i pavlaka za kuvanje.
Priprema: Povrće iseckati sitno i staviti na malo ulja da se dinsta. Dodati meso i naliti vodu pa pustiti da se kuva. Kada voda skoro pa ispari, povrće izmiksajte štapnim mikserom, a potom očistitie meso pa i njega izmiksajte. Uklonite kožicu sa mesa. Vratite sve u šerpu pa dodajte mleko i pavlaku za kuvanje, kao i začine. Pred kraj kuvanja dodajte svež peršun.
Turska krem čorba od sočiva
Potrebno je: 1 šolja crvenog sočiva, 1 šargarepa; 1 luk; 1 krompir; 1 čen belog luka; 1 kašika paradajz pirea; so, biber, suva začinska paprika, suva nana.
Priprema: Luk, šargarepu i krompir pržite na malo ulja. Kad se malo uprži dodajte i kašiku paradajz pirea, oprano sočivo i začinsku papriku. Propržite sve još malo pa dodajte toplu vodu. Kada se čorba skuva, izmiksajte je štapnim mikserom, dodajte so, biber, još suve začinske paprike i suve nane.
Krem supa od pečuraka
Potrebno je: 700 grama pečuraka; 40 grama suvih pečuraka; 1 glavica luka, 3 čena belog luka, 1 krompir, 1 praziluk, majčina dušica, so, biber, malo masti, malo vode.
Potrebno je: Propržite luk, praziluk i beli luk. Dodajte pečurke i krompir. Nalijte vodu pa kuvajte. Kada se sve skuva - izmiksajte. Dodajte so, biber i majčinu dušicu (najbolje svežu). Prokuvajte još malo i poslužite.
(Stil.kurir.rs)