Probajte
Hrskave pogačice s mlevenim mesom: Savršena večera za 20 minuta! (RECEPT)
Nadev od mlevenog mesa možete obogatiti i šampinjonima, a za savršen obrok poslužite i domaći sos od paradajza...
Autor:
Uz samo nekoliko omiljenih sastojaka lisnato testo se pretvara u neiscrpnu inspiraciju za ukusne zalogaje. Trouglići, pravougaonici ili krugovi pune se šunkom i sirom, spanaćem, pa čak i viškom faširanih šnicli koje je dovoljno „obući“ u testo.
Umesto mlevenog mesa poslužiće i pečenica kojima prethodno uklonite foliju i popržite ih u tiganj .
Sastojci za jastučiće:
- 500 g zamrznutog lisnatog testa
- 250 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 jaje
- so, biber;
Priprema:
1. Lisnato testo ostavite da se odmrzne, a za to vreme pripremite nadev.
2. Naseckajte i popržite luk pa dodajte meso i pržite. Pred kraj začinite.
3. Testo stanjite valjkom pa isecite na pravougaonike. Na polovine rasporedite pripremljeni nadev, a drugu polovinu napravite rezove nožem.
4. Ivice navlažite vodom pa testo s prorezima preklopite preko nadeva i viljuškom pritisnite ivice.
5. Žumance dobro istucite i premažite preko testa. Prema želji pospite susam.
6. Pripremljene jastučiće složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 15 - 20 minuta.
Prijatno!