UKUS KOME ĆETE SE VRAĆATI

Bosanski specijalitet prste da poližete: Uljevak sa sirom i spanaćem, spreman za pet minuta!(RECEPT)

Pet minuta pripreme i pola sata pečenja - toliko vam treba da biste napravili ovaj omiljeni nedeljni doručak ili savršenu večeru za vaše ukućane

Objavljeno: 13.10.2020. 18:49h 20:19h
Autor:
Foto: Thinkstock

Potrebni sastojci:

  • 3-4 jaja
  • Tri kašike kisele pavlake
  • Kašičica soli
  • Pola praška za pecivo
  • Pet kašika pšeničnog brašna
  • Pet kašika kukuruznog brašna
  • 100 ml ulja
  • 300-400 grama mladog sira
  • Šolja sitno seckanog spanaća
  • Malo putera

Priprema:

Uključite pećnicu na 190 C i u nju stavite prazan pleh da se greje. U zdeli izmiksujte 3-4 jaja sa tri kašike pavlake i kašičicom soli. Dodajte pola praška za pecivo, pet kašika pšeničnog i pet kašika kukuruznog brašna. Postepeno dodajte 100 ml. ulja.Na kraju u masu umešajte 300 - 500 grama mladog sira, ili nekog drugog sira - po volji i spanać.

Rukavicom izvadite vrući pleh iz pećnice. Stavite kockicu maslaca da se istopi i pažljivo namažite dno i zidove pleha. Na to izlijte testo. Vratite u pećnicu i pecite oko 30 minuta.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)