ovako kuvaju mađari
Tajni recept Mađara: Ova 3 trika garantuju najbolji pileći paprikaš! (RECEPT)
Ako nemate dobru mlevenu papriku, teško ćete dobiti savršeni paprikaš, naovde iz komšiluka, a osim kvalitete bitna je i solidna količina - kao i koja kašika domaće svinjske masti
Autor:
Mađari su ponosni na svoj tradicionalnipileći paprikaš, a svako ko proba ovo jelo smaže ga za tren oka.
Iako se recepti mogu razlikovati od kuhinje do kuhinje, od namirnica koje čine ovo jelo nalaze se: piletina (najbolje domaća), luk, beli luk, voda ili bujon, dovoljno kvalitetne mlevene paprike, a ponekad se dodaje i sveža paprika – kao i paradajz, te masnija kisela pavlaka.
Kako kažu Mađari, za dobar paprikaš ključne su tri stvari: kvalitet i kvantiteta mlevene paprike, kao i domaća svinjska mast.
Sastojci za pileći paprikaš:
- 2 kašike masti
- 1,3 kg piletine
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- 2 paradajza
- 1 paprika (prema želji)
- 3-4 kašike kvalitetne slatke mlevene paprike
- 2 šolje bujona ili vode
- so
- biber
- 2-3 kašike brašna
- 3/4 šolje pavlake
Priprema:
- Zagrejte mast u loncu, pa dodajte piletinu i kad se lepo zapeče, prebacite je na tanjir.
- U lonac dodajte seckani luk, pa pržite dok ne postane staklast.
- Ubacite i seckani beli luk i po želji seckanu papriku i paradajz.
- Nakon 5 minuta lonac sklonite s vatre pa dodajte mlevenu papriku, so i biber.
- Vratite piletinu u lonac i ulijte vodu ili bujon, tako da prekrije meso.
- Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuvajte oko jedan sat.
- U kiselu pavlaku dodajte brašno pa dobro promešajte.
- Ulijte malo sosa, promešajte, pa ulijte u sos.
- Mešajte nekoliko minuta dok se paprikaš ne zgusne.
- Začinite prema ukusu pa poslužite s testeninom.
Pitice od sira od razvučenog testa: Savršen doručak! (RECEPT, VIDEO )