SAVRŠENA
Pirotska proja na masti: Mekana kao duša, najbolja koju ćete ikad probati! (RECEPT)
Poslužite vruću proju uz neki dobar sir ili kajmak
Objavljeno: 05.09.2020. 19:52h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 500 ml vode
- 1 ravna kašičica soli
- 2 jaja
- 500 grama kukuruznog brašna
- 1,5-2 kašike svinjske masti
Priprema:
- Premažite tepsiju dimenzija oko 25×35 cm sa pola kašike svinjske masti, a rernu uključite da se greje na 200 Celzijusa.
- U vanglu sipajte hladnu vodu i dodajte so i jaja.
- Drvenom varjačom razmutite, te postepeno dodajte kukuruzno brašno uz neprestano mešanje da se ne stvore grudvice. Kukuruzno brašno možete dodati i odjednom, pa razmutite žicom za mućenje. Dobićete relativno retko testo.
- Smesu sipajte u pripremljen pleh.
- Posebno ugrejte preostalu svinjsku mast, pa njom prelijte proju.
- Stavite pleh u zagrejanu rernu i nakon petnaestak minuta izvadite i izbockajte proju viljuškom.
- Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni (ukupno 30 do 40 minuta).
Tajna italijanskih kuvara: Sa ovim dodatkom svaka supa i sos imaju neodoljiv ukus! (RECEPT)
( mimiskingdom.com )