JELO KOJE SE OBOŽAVA

Najsočnija pečena piletina ikada: Brzo gotova, a prste ćete polizati! (RECEPT)

Donosimo vam jednostoavan recept za brzinski ručak u čijem savršenstvu ukusa ćete sigurno uživati

Objavljeno: 19.08.2020. 14:12h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 grama piletine
  • 100 grama brašna
  • 2 limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike maslaca
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • sveži peršin ili malo bosiljka

Pohovane kačamak knedle: Bogati zalogaji punjeni sirom! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, a u posudi pomešajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna.
  • Ubacite u posudu piletinu naseckanu na komade i okrećite ih dok im površina nije u potpunosti prekrivena mešavinom brašna i začina.
  • Naseckajte jedan limun na kriške.
  • U većem tiganju, na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje.
  • Dodajte piletinu i pržite nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
  • Okrenite piletinu, ulijte pileći bujon, maslac, beli luk i kriške limuna.
  • Prebacite piletinu u rernu i pecite još 15-ak minuta.
  • Poslužite piletinu uz prilog po želji i sa sosom iz tiganja u koji možete dodati malo naseckanog peršuna ili bosiljka.

Kavijar od tikvica: Apsolutni pobednik među receptima za zimnicu! (RECEPT)