savršenstvo
Domaće buhtle: Nikad mekše i ukusnije testo! (RECEPT)
Sastojke svi imate u kuhinji, a dobićete savršeno testo u kojem ćete svi uživati
Objavljeno: 28.07.2020. 13:59h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 1 kg brašna za dizanog testa
- 1 pakovanje svežeg kvasca ili 2 pakovanja suvog
- 5 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 1 jogurt
- 1 jaje
- 4 kašike ulja
- 2 vanilin šećera
- 2 kašike ruma
- 6 dl toplog mleka (po potrebi)
Jogurt kolač sa pekmezom od višanja: Nikad jednostavniji, a ukusniji desert! (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte kvasac s malo šećera i polijte ga toplim mlekom da se masa utrostruči.
- Dignuti kvasac ulijte u brašno, dodajte preostale sastojke i umesite s toplim mlekom.
- Pokrijte testo i ostavite da se diže na toplom mestu.
- Testo premesite i razvaljajte debelo na prst.
- Iseckajte 20 do 30 pravilnih četverougao i na svaki stavite nadev po želji (pekmez, čokolada..)
- Spojite vrhove iseckanog testa i prstima zatvorite ostale otvore.
- Stavite na veći namašćeni lim, te gnječite prema dole.
- Pecite na 180 do 200 Celzijusa 30 do 45 minuta.
- Izvadite iz rerne i vruće buhtle premažite uljem.
Kulinarski trik za mekani i sočni pileći file: Belo meso vam nikada više neće biti suvo!
( Stil/Dnevno.Hr )