Ništa lakše

Kako da napravite domaće piškote: Lepše i sočnije od kupovnih! (RECEPT)

Hrskave i neodoljivo ukusne

Objavljeno: 09.07.2020. 12:53h 12:58h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci: 2 jaja, 100 g šećera, 1 kašičica ekstrakta vanile, pola kašičice soli, 1 kašičica limunovog soka, 150 g brašna, šećer u prahu za posipanje.

Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca, dodati so, sok od limuna i polovinu šećera. Žumanca umutiti sa preostalim šećerom i vanilom.

U sneg od belanaca dodati umućena žumanca, promešati dobro i malo po malo dodavati brašno. U poslastičarski špric sa okruglim nastavkom stavljati testo za kolače i oblikovati piškote u posudi za pečenje obloženoj papirom za pečenje. Odozgo posuti šećerom u prahu.

Peći piškote u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 25-30 minuta.