Sva lica crvenog ruža

Kako poznate dame nose crveni ruž: Ton lica određuje vašu idealnu nijansu! (FOTO)

Svetla put sa hladnim tonom voli duboke ružičaste podtonove, maslinastoj pristaju sve nijanse, dok koža sa žutim podtonom najbolje podnosi koralne nijanse

Objavljeno: 11.03.2014. 17:32h 13:18h
Autor:
Foto: Reuters

Crveni ruž je idealan kada želite da osvežite svoju odevnu kombinaciju, date poseban akcenat usnama i izmamite muške poglede. A, kako ga poznate dame nose, pogledajte u nastavku.

Maslinasta put Maslinasta put je najzahvalnija jer joj pristaju skoro sve nijanse, a naročito jarko-crvena kakvu nosi Kim Kardašijan. Odličan izbor su i ruževi sa narandžastim i ružičastim podtonovima koji izvlače toplinu iz tena, a ne deluju prenapadno.

Žuti podton

Koža sa žutim podtonom poput one kakvu ima Rita Ora ne podnosi najbolje crveni ruž sa ružičastim i hladnim notama. Bolji izbor su tople narandžaste i koralne nijanse.

Hladni ton

Svetloj puti sa plavim očima i hladnim podtonom odlično pristaju duboke i hladnije nijanse crvenog ruža. Kao inspiracija može da posluži ruž sa ružičastim podtonom kakav nosi Rouzi Hantington Vajtli.

Sjajni ruž

Sjajne nijanse ruževa deluju poput prirodnih filera i vizuelno povećavaju usne. Njihova je prednost što su obogaćeni shea maslacem i jojoba uljem koji hrane usne i sprečavaju isušivanje. Mana im je što se lako razmazuju i treba ih popravljati svakih sat vremena. OVDE pogledajte kako poznate dame nose crni nakit.

Olovka za usne

Vatrene nijanse zahtevaju preciznu ruku prilikom nanošenja jer ćete u suprotnom delovati neuredno. Usne treba pocrtati olovkom sa spoljne ivice, s tim da bi olovka trebalo da bude što sličnija prirodnoj boji usana. Tako će ivica biti manje vidljiva, a ruž se neće "razlivati".

Bež boja puti

Svetloj koži, ali sa primesama bež nijansi odlično pristaju tamni i duboki ruževi s zlatnim podtonovima. Prednost takvih nijansi je u tome što podjednako dobro pristaju maslinastoj puti, ali i svetloj koži.

Mat ruž

Mat ruževi najbolje pristaju većim usnama jer ih vizuelno smanjuju. Njihova je prednost ta što traju duže od hidratantnih, ali mana im je što isušuju usne i ne trpe greške. OVDE pogledajte sve poznate Rijanine frizure.