NEZABORAVNA!
Mus torta sa jagodama i belom čokoladom: Kremasto uživanje koje se ne pamti i ponavlja! (RECEPT)
Ovaj kremasta čarolija od kombinacije jagoda i bele čokolade će osvojiti sva vaša čula
Autor:
Potrebni sastojci:
-Kora
· 250g keksa – mlevenog
· 80g putera
-Beli fil
· 200g bele čokolade
· 350ml slatke pavlake
· 5g želatina
· 30ml vode
-Crveni fil
· 300g jagoda
· 50g šećera
· 5g želatina
· 30ml hladne vode
· 200ml slatke pavlake
jagode za dekoraciju
Način pripreme:
Kora - Istopite puter i potom ga sipajte u činiju sa mlevenim keksom. Sve dobro izmešajte. Smesa treba da bude nalik pesku. Pleh podmažite puterom i u njega sipajte smesu keksa i putera. Kašikom utisnite dobro smesu i poravnjajte.
Beli fil - slatku pavlaku -150ml sipajte u šerpu da se ugreje i potom dodajte belu čokoladu. Kada se čokolada istopi, skinite šerpu sa vatre i pripremite želatin na sledeći način: U hladnu vodu sipajte kesicu želatina, dobro promešajte i na veoma tihoj vatri stavite da se želatin otopi, pazite da ne proključa. Kada želatin bude tik do ključanja, sipajte ga u beli fil koji ste napravili i dobro promešajte. Fil potom ostavite da se hladi.
Crveni fil - Jagode sipajte u šerpu zajedno sa šećerom i stavite na tihu vatru. Kada se šećer istopi i krene da ključa skinite šerpu sa vatre i pripremite želatin kao za beli fil. Sipajte želatin u crveni fil, promešajte i ostavite da se ohladi.
Kada se filovi prohlade umutite ostatak slatke pavlake i podelite je na dva jednaka dela koja ćete dodati u beli i u crveni fil. Sjedinite dobro pavlaku i filove mikserom.
Na koru prvo stavite beli a potom crveni fil. Tortu dekorišite jagodama po želji. Ostavite tortu u frižideru neko vreme (2-3 sata), nakon čega će biti spremna za serviranje.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Izvor:Mogujatosama.rs)