savršen desert
Tiramisu sa jagodama: Sočna, kremasta i božanstvena poslastica! (RECEPT)
Ovaj recept će vas sigurno raspametiti
Objavljeno: 26.04.2020. 14:20h
Autor:
Autor:
Sastojci za sirup od jagode:
- 350 grama jagoda
- 4 kašike soka od pomorandže
- 2 kašike šećera
Ostali sastojci:
- Piškote (oko 25 komada)
- 200 grama maskarpone sira
- 4 kašike šećera u prahu
- 200 grama grčkog jogurta
- 150 grama jagoda
Priprema sirupa:
- Operite, očistite i iseckajte jagode na manje komade.
- Prelijte ih sokom od pomorandže, pospite šećerom i stavite na laganu vatru da se krčka, povremeno mešajući.
- Kada jagode za nekoliko minuta omekšaju, sklonite ih s vatre i zgnječite.
- Pričekajte da se malo ohladi, procedite uz pomoć gaze ili cedila, premestite u čistu posudicu s poklopcem i stavite u frižider.
Čizkejk od pomorandže koji se ne peče: Osvežavajući desert savršenstva! (RECEPT)
Priprema tiramisua:
- Pripremite posudu za pečenje duboku barem osam centimetara.
- Izmiksajte maskarpone sir sa šećerom u prahu i grčkim jogurtom u pahuljastu kremu.
- Jagode operite i tanko naseckajte.
- Svaku piškotu umočite u ohlađeni sirup s obe strane, ali kratko kako se ne bi razmočila.
- Slažite ih tako da prekriju dno posude.
- Premažite polovinom kreme od maskarponea pa poslažite polovinu jagoda. Ponovite ceo postupak i završite s naseckanim jagodama.
- Stavite u frižider da odstoji najmanje četiri sata!
Lagana keks torta: Neodoljivo slatka i spremna za pola sata! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )