savršen desert

Tiramisu sa jagodama: Sočna, kremasta i božanstvena poslastica! (RECEPT)

Ovaj recept će vas sigurno raspametiti

Objavljeno: 26.04.2020. 14:20h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci za sirup od jagode:

  • 350 grama jagoda
  • 4 kašike soka od pomorandže
  • 2 kašike šećera

Ostali sastojci:

  • Piškote (oko 25 komada)
  • 200 grama maskarpone sira
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 200 grama grčkog jogurta
  • 150 grama jagoda

Priprema sirupa:

  • Operite, očistite i iseckajte jagode na manje komade.
  • Prelijte ih sokom od pomorandže, pospite šećerom i stavite na laganu vatru da se krčka, povremeno mešajući.
  • Kada jagode za nekoliko minuta omekšaju, sklonite ih s vatre i zgnječite.
  • Pričekajte da se malo ohladi, procedite uz pomoć gaze ili cedila, premestite u čistu posudicu s poklopcem i stavite u frižider.

Čizkejk od pomorandže koji se ne peče: Osvežavajući desert savršenstva! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema tiramisua:

  • Pripremite posudu za pečenje duboku barem osam centimetara.
  • Izmiksajte maskarpone sir sa šećerom u prahu i grčkim jogurtom u pahuljastu kremu.
  • Jagode operite i tanko naseckajte.
  • Svaku piškotu umočite u ohlađeni sirup s obe strane, ali kratko kako se ne bi razmočila.
  • Slažite ih tako da prekriju dno posude.
  • Premažite polovinom kreme od maskarponea pa poslažite polovinu jagoda. Ponovite ceo postupak i završite s naseckanim jagodama.
  • Stavite u frižider da odstoji najmanje četiri sata!

Lagana keks torta: Neodoljivo slatka i spremna za pola sata! (RECEPT)