Obožavaćete je
Nepečena ekler torta: Francusko čudo od poslastice! (RECEPT)
Kremasti slatkiš koji se pravi baš brzo i baš lako
Autor:
Sastojci: 450 g hrskavog keksa po izboru, 500 ml mleka, 2.5 kašike kukuruznog sirupa, 3 kašike šećera, 1 žumance, 1 kap ekstrakta vanile.
Za preliv: 4 kašike šećera, 2 kašičice kakao praha, 1 kašika mleka, 50 g putera.
Priprema: Polovinu mleka stavite da provri, a dok se zagreva u drugu polovinu dodajte žumance, kukuruzni sirup, šećer i ekstrakt vanile. Promešajte da se lepo sjedini pa sipajte u provrelo mleko i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Skuvani krem pokrijte plastičnom folijom i stavite da se hladi u frižideru.
Pleh obložite folijom, pa stavite sloj keksa, a zatim nanesite sloj krema,pa ponovite postupak i na kraju završite redom keksa.
Pripremite preliv: Pomešajte šećer i kakao, pa umešajte u mleko i zagrejte na ringli. Kad krene da vri, dodajte puter i mešajte dok se lepo ne rastopi i sjedini s mlekom. Prelijte preko torte, pa poslasticu odložite da prenoći u frižideru.
Uživajte!