VREDI PROBATI

Pobedite psihičku iscrpljenost: Metode čuvenih psihologa koje popravljaju raspoloženje za tren!

Kad dođi oni dani u kojima vam je energija na minimumu, ovi trikovi su pravi spas

Objavljeno: 14.01.2020. 16:02h 16:35h
Autor:
Foto: Shuterstock

Sebi jedno ne smete nikad da dozvolite, da se osećate loše i emotivno prazno, naročito zbog nekih stvari koje mogu da se promene već sutra.

Sasvim je normalno da nam je ponekad energija smanjena i da nismo uvek u baš najboljem raspoloženju, ali dobra vest je da to možemo da preokrenemo za samo nekoliko trenutaka.

Vežbe čuvenih psihologa nas uče kako da za tren izađemo iz minus faze i povratimo osmeh na lice.

Radite ono što vas raduje

Dozvolite da ugodite sebi. Udobno se smestite i pročitajte nekoliko stranica knjige ili pogledajte omiljenu seriju ili film ili bilo šta drugo u čemu uživate. Ovo kratko posvećivanje sebi zaista ima pozitivne efekte na raspoloženje.

Razbistrite misli

Šetnja je idealan način za čišćenje misli i izbacivanje nakupljenog stresa.

Nikog u životu ne srećemo slučajno: Svako poznanstvo ima svoju svrhu, ali i cenu!

foto: Shuterstock

Niste dužni da pristajete na sve

Sasvim je u redu odbiti nekoga i uraditi po svom. Ukoliko se trudimo da svima ugodimo to na kraju rezultira nakupljenim besom i frustracijom. Ako vam se ne ide na tu kafu sa prijateljicom sasvim je u redu reći da biste radije dan proveli u kući. Ako neko od vas traži neku uslugu, niste dužni da mu je i pružite ukoliko to ne želite samo da ne biste razočarali osobu preko puta vas.

Dužni ste jedino da ne razočarate sami sebe.

Smeh od srca

Smeh je lekovit, a smao 5 minuta smeha iz srca može da popravi raspoloženje. Kada vas savlada stres i tuga, pronađite neku komediju i započnite terapiju.

Budite u društvu ljudi koje cenite Ovo je jedan od načina da se napunite zalihama pozitivne energije. Samo nekoliko minuta sa osobom koja nas ceni i sa čije strane osećamo ljubav i podršku je lekovito.

Prestanite da se upoređujete sa drugima

Ukoliko imate tu naviku prekinite je još ovog trenutka. Život postaje pozitivniji kad shvatite da ste najbolji i jedinstveni upravo onakvi kakvi ste sa svim manama i vrlinama.

Meditacija

Ukoliko ništa od gore navedenog ne daje rezultate, meditacija će sigurno uroditi plodom. Svi psiholozi preporučuju ovaj vid opuštanja. 15 minuta dnevno će transformisati vaše raspoloženje bez sumnje.