oboriće vas s nogu
Kako se spremaju lazanje: Savršeno ukusan i lagani obrok s povrćem i pilećim mesom!
Detaljno uputstvo za ručak
Autor:
Lazanje su omiljeno italijansko jelo, a evo kako ga možete najjednostavnije spremiti.
Sastojci:
0,5 kg mlevenog pilećeg mesa
1 pakovane lazanja
1 šargarepa
1 veća glavica crvenog luka
2 tikvice
narendani sir
vegeta
so
biber
jedna kašičica mlevene paprike
Sastojci za bešamel umak:
2 kašičice brašna
malo maslaca
0,75 l mleka
biber
so
Priprema:
Na malo masnoće dodajte sitno seckani crveni luk, narendanu šargarepu i pržite zajedno desetak minuta.
Dodajte mleveno meso i dinstajte s lukom i šargarepom. Dodajte mlevenu papriku, biber i po potrebi malo soli.
Kada je meso već skoro gotovo, sklomite ga s vatre.
Na maslacu popržite brašno i pržite ga dok ne požuti pa dodajte mleko, prokuvajte i dodajte biber i so. Brašno lagano pržite i zalijte mlijekom prije nego počne tamnjeti, tj. žutjeti. Ako je sos pregust možete doliti malo vode.
U posudu za pečenje stavite malo bešamel sosa pa složite na njega jedan red testa -lazanja.
Rasporedite po njemu deo dinstanog mesa, na njega posložite tikvice rezane na kolute, a po njima stavite narendani sir te sve to zalijte bešamel umakom.
Na bešamel složite novi red lazanja, meso, tikvice, sir, bešamel. To ponavljajte dok ima namirnica, tj. zadnji red završite s testom i zalijte bešamel umakom.
Stavite sve u rernu i pecite na 200 stepeni oko 50 minuta. Lazanje su gotove kada dobiju lepu smeđu boju tj. kada čačkalicom možete probiti do dna posude za pečenje.