ZADOVOLJIĆE SVA VAŠA ČULA

Brzinski tart od jabuka i badema: Poslastica koja ima ukus iz snova! (RECEPT)

Jabuke na pasti od badema na finom hrskavim lisnatom savršena su kombinacija

Objavljeno: 02.12.2019. 21:23h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 sveže lisnato izvaljano testo
  • žumance za premaz
  • 100 grama mlevenih badema
  • 60 grama šećera u prahu
  • 1 belance
  • pola tubice ekstrakta badema
  • prstohvat soli
  • 3 srednje jabuke
  • 2 kašičice meda
  • 2 kašičice vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta

Tart od limuna: Bogovski desert koji nećete moći da prestanete da jedete! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Lisnato testo odmotajte i presavijte rubove cca 1 cm.
  • U blenderu ili multipraktiku sedinite sve sastojke za pastu od badema.
  • Pastu strpljivo i lagano razmažite po testu.
  • Jabuke ogulite, očistite i naseckajte na tanke šnitice, pa poslažite po pasti.
  • Pospite ravnomerno s medom i vanilin šećerom, te pospite cimetom.
  • Rubove testa namažite žumancetom i po želji pospite listićima badema.
  • Pecite u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa, dok rubovi ne dobiju smeđe - zlatnu boju.

Tart fantazija bez šećera i glutena: Moćna poslastica s kremom od limuna obara s nogu! (RECEPT)