fantastično jelo od testenine
Provereno savršenstvo ukusa: Ova 3 trika garantuju najbolje lazanje na svetu!
Donosimo vam sjajne trikove da vam priprema lazanja ide nikad lakše, a ukus da bude nikad bolji
Autor:
Za sos je dovoljna vezica povrća
Mesni sos za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korenastog povrća koje možete pronaći u vezici na pijaci. Možete izabrati vezicu od šargarepe, celera i peršuna.
Takođe, bitno je da povrće sitno naseckate kako bi se na vreme skuvalo i omekšalo. Na taj način ćete lako pripremiti ostatak sosa.
Lazanje sa mlevenim mesom: Italijanska kuhinja na srpski način! (RECEPT)
Domaći listovi za lazanje
Kad si već na pijaci i kupujete povrće, tamo možete pronaći domaće sveže listove za lazanje.
Sveže testo se lepše spaja s ostatkom sastojaka, te ga nije potrebno kuvati pre sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Testo, naravno, možete pripremiti i sami.
Bešamel
Nemojte da preskočite bešamel niti ga menjate drugim belim sosovima.
Jednostavan je za pripremu ako se pažljivo priprema, a jelu daje divnu bogatstvo ukusa i kremastu strukturu. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa dobro začinite svoj gusti, kremasti sos.
Lazanje sa sirom i patlidžanom: Ukusniju večeru nećete probati! (RECEPT)