SLASNO TESTO
Domaće pecivo sa belim lukom i parmezanom: Najbolje testo koje ćete probati! (RECEPT)
Morate isprobati ovaj recept jer svaki griz je čist užitak
Objavljeno: 20.09.2019. 20:02h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 500 grama polubelog brašna
- 1 kašičice šećera
- 1 omot kvasca u prahu
- 2 kašičice soli
- 350 ml tople vode
- 4 kašike maslinovog ulja
- 100 grama maslaca
- 6 čena belog luka
- sveži peršun
- 1 kašičica soli
- 30 grama narendanog parmezana
Testo fantazija: Napravite pecivo sa belim lukom, vazdušasto i mekano! (RECEPT)
Priprema:
- U posudu dodajte brašno, kvasac, šećer i so.
- Lagano pomešajte i postepeno dodajte toplu vodu i dve kašike maslinovog ulja.
- Miksajte lagano s nastavcima za testo, te kad se formira kugla ugasite mikser.
- Premažite čistu posudu s dve kašike maslinovog ulja, prebacite testo, pokrijte ga krpom i pustite da se diže 90 minuta.
- Kad se digne, prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i podelite u dva jednaka dela.
- Oba omotajte plastičnom folijom i pustite ih da odmore još 15-ak minuta.
- Svaki deo testa pobrašnjavite i naseckajte oštrim nožem na osam jednakih delov, te formirajte kuglice.
- Svaku kuglicu razvaljajte i zavežite čvor.
- Posložite testo na papir za pečenje s većim razmakom, pokrijte i pustite da odmara još pola sata.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 220 Celzijusa otprilike 20 minuta.
- Otopite maslac, dodajte zgnječeni beli luk i kuvajte minut, dva.
- Premažite gotova peciva, posolite, pospite parmezanom i naseckanim
- svežim peršunom.
Jogurt lepinje: Pecivo bez konkurencije zbog kojeg ćete zauvek zaboraviti na hleb! (RECEPT)
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )