Od ovog problema pati 80 milion aljudi širom sveta. Zbog lošeg zadaha možete da se osećate loše. Ovo je pojava koja uprkos dobroj higijeni usne duplje može da nastane. Dobra vest je da neke namirmnice mogu da ublaže ovaj problem.
Šargarepa, celer i jabuka
Jabukei šargarepe poboljšavaju probavu, pa to znači da se neće javljati nadimanje u stomaku, a samim tim i loš zadah će biti ublažen.
Takođe, sveževoće i povrćepodstiče luičenje pljuvačke u ustima, pa s etako ispiraju bakterije koje uzrokuju loš zadah iz zuba, jezika i desni. Prazan stomak takođe može da uzrokuje loš zadah, jer dovodi do nakupljanja kiseline. Dakle, žvakanje voća i povrća je zdrav način da se stomak napuni i spreči loš dah.
Jogurt
Ujogurtuse nalaze dobre bakterije koje poboljšavaju rad probave, smanjujući šanse za loš zadah.
Osim lošeg probavnog sistema, nakupljanje sulfitnih jedinjenja u ustima može da prouzrokuje i loš zadah. Dobrebakterije prisutne u probioticima, kao što su pokazala mnoga istraživanja, snižavaju nivo sulfitnih jedinjenja prisutnih u ustima. Dok kupujete jogurt, budite sigurni da ih preskočite one sa dodatkom šećera.
Trešnje
Konzumiranjetrešanjase pokazalo kao efikasan lek protiv ovog mirisa.
Citrusi
Lmunska kiselina ubija sve bakterije u ustima i na taj način sprečava pojavu
Voda
Zadržavanje hrane u ustima, takođe izaziva pojavu neprijatnog zadaha. Budite sigurni da redovno konzumirate vodu.
(stil.kurir.rs)
Ove namirnice su odlične ta rešavanje neprijatnog zadaha