ukus je fascinantan
Začinjena pohovana piletina: Bogatstvo hrskavog ukusa koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Pripremite piletinu na ovaj način i uživajte u čaroliji ukusa
Objavljeno: 04.09.2019. 12:30h
14:26h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 50 grama glatkog brašna
- 100 grama hlebnih mrvica
- 1 limun
- šaka seckanog peršuna
- 1 jaje
- 4 fileta pilećih prsa
- ulje
Pohovana piletina bez ulja: Ovo je tajna za rumene i hrskave batake i krilca!
Priprema:
- Pomešajte brašno i hlebne mrvice s pola seckanog peršuna i narendanom koricom od limuna.
- U drugoj posudi razmutite jaje i posoliti ga i pobiberite.
- Pileća prsa uvaljajte u smesu s mrvicama, pa u jaje i potom opet u mrvice.
- Na zagrejanom ulju, pohujte na laganoj temperaturi panirana prsa dok ne dobiju lepu zlatnu boju s obe strane.
- Poslužite toplo i posipajte preostalim seckanim peršunom!
( Stil/Gastro.24 Sata.Hr )