Za ljubitelje začinjene hrane

Pikantna zimnica: Ukusan prilog uz svako jelo! (RECEPT)

Ljutenica je savršen dodatak svakom jelu. Ljubitelji začinjene hrane će je obožavati

Objavljeno: 02.09.2019. 20:53h 21:17h
Autor:
Foto: Shuterstock

Donosimo vam recept za pikantnu zimnicu koju možete vrlo brzo da spremite.

Biće vam potrebno:

  • 4 kg paradajza
  • 4 veća patlidžana
  • 20 komada crvene paprike
  • 20 komada ljute paprike
  • 8 komdada crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 350 ml ulja
  • 4 kašike soli
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • peršun - 10 strukova

Ćufte u sosu: Vrhunski užitak za vaša nepca i celu porodicu! (RECEPT, VIDEO)

Priprema:

Potrebno je pre sega pripremiti povrće.

Patlidžan oljuštite, isecite na kocke i prelijte hladnom vodom sa jednom kašičicom soli, a nakon toga ostavite da odstoji oko 30 minta.

Crvene paprike se očistete od semenki, ispecite, a kada se ohlade oljuštite ih i iseckajte na kockice.

Paradajz oljuštite i sameljite blenderu.

Kada je povrće pripremljeno zagrejte ulje u posudi u kojoj ćete pripremati ljutenicu i dodajte isečen luk. Kada se proprži izvadite ga iz posude i stavite u poseban tanjir.

U isto ulje u kojem ste pržili luk stavite isečene ljute paprike i nekoliko čenova belog luka. Kada je to gotova, izvadite ih iz posude i stavite u poseba tanjir.

Sada u posudu u kojoj je sve bilo prženo dodajte patlidžan koji se prži dok ne omekša, a nakon toga se izvai iz posude.

Poslednji korak. U posudu sipajte mleveni paradajz i kuvajte dok se ne zgusne, a nakon toga dodajte sve prethodne sasvtojke koje ste pržili, propržen luk, paprike sa belim lukom, patlidžan i isečena ispečena crvena paprika. Pospite solju i šećerom, dodajte mleveni biber i iseckan peršun.

Ostavite na kratko na ringli da provri zajedno sa svim sastojcima desetak minuta.

Sipajte gotovu zimnicu u suve teglice i zatvorite metalnim poklopcima.

Brzinski neodoljivi desert za celu porodicu: Kokos fantazija koja će vas očarati! (RECEPT)