ODUŠEVIĆETE SE

Savršen doručak: Omlet sa tikvicama sa ovim specifičnim začinom pravi je raj za nepca! (RECEPT)

Jaja za doručak svi volimo, a omlet na ovakav način jednostavno je raj za nepca

Objavljeno: 30.08.2019. 21:53h
Autor:
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500 grama manjih tikvica
  • so
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • kašika naseckanog majorana
  • 2 jaja
  • mleveni crni biber
  • 1 kašika maslaca

Kremasti omlet sa spanaćem i parmezanom: Kombinacija koja zauvek osvaja! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Odrežite krajeve tikvica i narendajte ih.
  • Pomešajte tikvice sa kašičicom soli i ostavite oko pola sata da odstoji.
  • Prebacite ih u cedilo i dobro iscedite kako biste odstranili višak tečnosti.
  • Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju, 6-7 minuta.
  • Dodajte majoran, sklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
  • Lagano viljuškom umutite jaja s tikvicama, biberom i još malo soli.
  • Zagrejte maslac u tiganju, dodajte smesu s tikvicama i ravnomerno je rasporedite.
  • Pecite dok se jaja ne stisnu, zatim smanjite vatru i nastavite da pečete dok se ne stisnu, ali tako da ostanu mekana na vrhu.
  • Protresite tiganj da oslobodite omlet od dna, a zatim ga pustite da sklizne na veliki tanjir.
  • Poklopite tanjir tiganjom i zajedno ih okrenite naopako, tako da je pečena strana sada u tiganju prema gore.
  • Pecite ga još oko minut s te strane, a zatim opet prebacite na tanjir.
  • Pustite da se malo ohladi, potom iseckajte i poslužite sa salatom.

Kremastiji omlet nećete probati: Tajna savršenstva ukusa je u ovome! (RECEPT)