UKUS OBARA S NOGU

Pita sa tikvicama: Bogovski doručak koji će zaseniti sve ostale! (RECEPT)

Iskoristite sezonu tikvica i napravite obrok u kojem ćete sigurno svi uživati

Objavljeno: 10.08.2019. 10:36h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike maslaca
  • 4 šolje tanko naseckanih tikvica
  • 1 šolja seckanog crvenog luka
  • 2 kašike peršuna
  • 1/2 kašike soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • bosiljak origano
  • 2 umućena jaja
  • 2 šoljice mocarela sira
  • 2 kašičice senfa
  • 1 lisnato testo

Hrskava pita od gotovih kora sa tikvicama i mladim lukom: Proleće na tanjiru! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 190 Celzijusa.
  • Maslac rastopite u tiganju i na laganoj vatri.
  • Dodajte crveni luk i tikvice koje ste pre toga ocedili, uz povremeno mešanje dok ne omekšaju, oko 6 do 8 minuta.
  • Dodajte peršun, so, biber, beli luk u prahu, bosiljak i origano.
  • U posudi pomešajte jaja i sir, dodajte povrće, te lagano mešajte dok se ne poveže.
  • Razvucite lisnato testo na veličinu kalupa za pečenje.
  • Lagano s viljuškom izbodite testo i premažite ga senfom.
  • Izlijte smesu ravnomerno po testu.
  • Pecite oko 20 minuta.
  • Ako je potrebno, poslednjih10 minuta prekrijte rub kore papirom za pečenje kako biste sprečili prekomerno tamnjenje.
  • Pitu ostavite da odstoji 10 minuta pre posluživanja.

Gibanica gužvara sa tikvicama: Pun gurmanski pogodak! (RECEPT)