MIRIS DETINJSTVA
Knedle sa sezonskim voćem: Savršena kombinacija koju će vaša nepca obožavati! (RECEPT, VIDEO)
Napravite knedle na bakin način, sigurni smo da ćete ih odmah smazati
Objavljeno: 26.07.2019. 21:22h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 600 grama kuvanog krompira
- 200 - 250 grama brašna
- 1 jaje
- 1 kašičica margarina
- prezle
- ulje
- šećer
- malo soli
- vanilin šećer
- sezonsko voće
Domaće knedle s jagodama: Ovako su to radile naše bake! (RECEPT)
Priprema:
- Krompir skuvajte i viljuškom izgnječite, dodajte jaje, malo soli margarin i mikserom izmiksajte.
- Dodajte brašno i napravite testo. Može kombinacija šljiva, kajsija, dinja, kivija i višnanja.
- U šljivu stavljajte malo kajsije, a dinju u višnju. Kivi stavljajte ceo.
- Uzmite na dlan malo testa, malo ga pritisnite rukom, stavite voće i rukom pravite lopte .
- Stavljjte na poslužavnik koji ste prethodno pobrašnjivili.
- Kuvajte knedle dok ne isplivaju na površinu oko 5-6 minuta i budu mekane.
- Prezle ispržite da porumene pa svaku kuvanu knedlu uvaljajte u prezlu.
- Pospite šećerom i vanilin šećerom.
Mirišu na detinjstvo: Napravite najsavršenije i najsočnije knedle sa šljivama! (RECEPT)
( Bakina kuhinja )