Kuvari savetuju

Kulinarske tajne: Mali trik za savršeno skuvanu testeninu svaki put!

Foto: Shuterstock

Za kuvanje savršene testeninekako bi imala savršenu teksturu potrebna je određena veština.

Ako pitate italijane testenina bi trebal da bude "al dente" Vrhunski kuvaridele savete za idealno skuvanu testeninu uz koje ćete vrlo brzo i vi kuvati kao pravi profesionalac.

Na početku da razjasnimo šta je to "al dente"?

To znači dateksturu paste treba da bude čvrsta kada je zagrizete i da bude u stanju da zadrži svoj oblik u bilo kom sosu sa kojim ćete ga mešati.

Kolač za dušu: Recept za najnežniji čokoladni desert bez pečenja

Tri tajna koraka u spremanju savršene al dente pasta je sledeća:

  • Koristite jako veliku posuduu kojoj ćete obariti pastu kako ih ne biste pretrpali. Važno je pustiti da pasta diše dok je kuvate, a veliki lonac će to garantovati.

  • Dodajte dovoljno soli u voduu kojoj kuvate. Ovo je neizostavan korak za dovru pripremu. Dodajte 1 ili 2 kašičice.

  • Za postizanje "al dente" ukusa potrebno je da se testenina nakon ključanja vode kuva još oko 3 minuta. Ovako skuvana testenina će biti mekana iznutra a hraskava spolja.

Piletina u sosu od belog luka, maslaca i limuna: Sočan ručak, prste da poližete! (RECEPT)

Pravilo italijana: Izbor paste bi trebao da bude usklađen sa izborom sosa. Deblje testenine se najbolje slažu sa paradajz sosovima i pečurkama, dok špagete i lakše testenine najbolje ide uz sosove od jaja, mesa ili morskih plodova.


Pečene paprike sa belim lukom i pavlakom: Pravo savršenstvo iz rerne! (RECEPT)

(stil.kurir.rs)

Ovu vrstu hrane vole gotovo svi. Kobninacija brašna, vode i soli odlična je osnova za toliko ukusnih jela